Russisk læge: Navalnyj kan flyves til Berlin

En russisk læge på et sibirisk hospital i Omsk siger fredag aften, at oppositionspolitikeren Aleksej Navalnyj kan blive fløjet til Tyskland.

En læge på hospitalet havde tidligere meddelt, at Navalnyj er lagt i kunstig koma. Hans tilstand betegnes som mere stabil, og han er ikke umiddelbart i livsfare, hedder det.

Navalnyj er tilset af tyske læger, som tidligere fredag kom til Omsk i et ambulancefly fra Berlin for at hente Navalnyj til den tyske hovedstad. De fik ud på eftermiddagen tilladelse til at se ham.

Den russiske læge siger, at hospitalet vil hjælpe med transporten af Navalnyj til lufthavnen, hvilket kan ske fredag aften.

En tysk nødhjælpsgruppe chartrede torsdag et ambulancefly for at få fløjet Navalnyj til Berlin. Planen er ifølge det hidtil oplyste at få ham behandlet på det ansete universitetshospital Chrité for en formodet forgiftning.

Der har fredagen igennem været modstridende oplysninger om Navalnyjs tilstand og årsagen til hans sygdom.

En russisk læge i Omsk siger, at de tyske læger, som har tilset Navalnyj, skulle være enige med dem i, at han ikke er blevet forgiftet.

Den 44-årige Aleksej Navalnyj er en af præsident Vladimir Putins mest åbenmundede kritikere. Han har flere gange været fængslet.

/ritzau/Reuters