Bror til Manchester-bombemand idømmes 55 års fængsel

En bror til gerningsmanden bag et angreb mod en koncert i Manchester Arena i 2017 er torsdag idømt minimum 55 års fængsel for at have spillet en hovedrolle i angrebet.

Hashem Abedi hjalp forud for angrebet blandt andet med at købe, opmagasinere og transportere dele til selvmordsbomben, der blev brugt under angrebet.

I alt 22 personer mistede livet under bombeangrebet, der fandt sted umiddelbart efter en koncert med Ariana Grande.

Det yngste dødsoffer var otte år. Andre døde var forældre, der kom for at hente deres børn efter koncerten.

Gerningsmanden – den 22-årige Salman Abedi – mistede selv livet, da han detonerede bomben.

I marts blev hans bror, Hashem Abedi, kendt skyldig for sin rolle i angrebet – blandt andet i 22 tilfælde af drab, forsøg på drab og planlægning af et angreb.

Den 23-årige Hashem Abedi rejste selv til Libyen en måned før bombeangrebet. Umiddelbart efter angrebet blev han dog anholdt og udleveret til Storbritannien.

Premierminister Boris Johnson kalder angrebet i det nordvestlige England for en “skrækkelig og kujonagtig voldshandling mod børn og familier”.

– De, der blev taget fra os, vil aldrig blive glemt, siger Johnson i en erklæring.

Dommeren i sagen sagde, at Abedi ikke kunne idømmes en livstidsdom, da han var under 21 år, da han begik forbrydelserne. Han har siddet fængslet i de otte år, der er gået siden bombeangrebet.

Familie til nogle af de dræbte og overlevende fulgte retsmødet via videolinks i Manchester, Leeds, Newcastle og Glasgow.

Blandt dem var Lisa Rutherford, som sagde, at hendes hjerte holdt op med at slå, da hun hørte, at hendes 17-årige datter Chloe var blevet dræbt sammen med sin kæreste, den 19-årige Liam Curry.

– Som en familie har vi brug for svar. Vi er ødelagte, sagde hun grædende i retten.

/ritzau/Reuters