Airbnb ser opblomstring i rejser og ansøger om børsnotering

Den populære udlejningstjeneste Airbnb har i al fortrolighed ansøgt amerikanske regulatorer om at blive børsnoteret.

Det oplyser boligportalen med base i San Francisco onsdag.

Antallet af aktier samt pris er endnu ikke blevet fastsat, oplyser selskabet.

Skridtet mod en børsnotering kommer, mens rejsebranchen over hele verden lider økonomisk som følge af coronaviruspandemien, der har begrænset turismen voldsomt.

Ikke desto mindre oplyste Airbnb i juni, at den amerikanske boligportal havde oplevet en “opblomstring” i antallet af bookinger. Det skete i forbindelse med, at portalen præsenterede et nyt initiativ for at fremme kortdistancerejser.

– Rejsebranchen, inklusive Airbnb, er blevet hårdt ramt af covid-19, og der vil fortsat være enorm stor usikkerhed, skriver virksomheden i et blogindlæg.

– Men vores bookingdata viser, at rejserne er begyndt at vende tilbage.

Boligdelingsplatformen oplyser, at den lige nu oplever en dagstur-trend i samarbejde med lokale organisationer og turistorganisationer rundt om i verden. Det gælder blandt andet sammenslutningen af amerikanske nationalparker og den franske sammenslutning af borgmestre i landdistrikter.

– For at imødekomme efterspørgslen efter ture i nærområdet opdaterer vi vores app og vores hjemmeside. Det gør vi for at hjælpe gæster med at genopdage magien i deres egne baghaver ved at gøre det lettere at booke lokale rejser – også i sidste øjeblik, oplyser Airbnb.

Tidligere i år sagde virksomheden farvel til en fjerdedel af sine medarbejdere – omkring 1900 mennesker – da coronapandemien lagde sig tungt over rejsebranchen.

Nedskæringerne var nødvendige, for at virksomheden kunne overleve, indtil at folk igen begynder at rejse, forklarede medstifter og administrerende direktør Brian Chesky dengang i et blogindlæg.

Airbnb annoncerede for nylig nye og strengere protokoller for rengøring i de udlejede hjem i et forsøg på at berolige de rejsende.

/ritzau/AFP