Trump vil deltage i konference om hjælp til Libanon

USA’s præsident, Donald Trump, vil søndag deltage i en international videokonference, hvor der skal drøftes hjælp til Libanon.

Det meddeler Trump fredag lokal tid.

– Alle ønsker at hjælpe, skrev Trump fredag på Twitter, efter at han havde talt med Frankrigs præsident, Emmanuel Macron.

Trump havde fredag også en samtale med Libanons præsident, Michel Aoun.

– På søndag holder vi en telekonference med præsident Macron, Libanons ledere og ledere fra forskellige dele af verden, skrev Trump i sit tweet.

Målet er at sikre international hjælp til Libanons hovedstad, Beirut, som tirsdag blev ramt af en voldsom eksplosion, der dræbte 154 og forårsagede store materielle skader.

Frankrig og andre lande har allerede sendt nødhjælp til Libanon i form af tonsvis af hospitalsudstyr og fødevarer samt læger.

Macron besøgte torsdag Beirut, hvor han forsikrede vrede indbyggere om, at hjælp til at genopbygge byen ikke vil havne i “korrupte hænder”.

Fra amerikansk side er tre store transportfly på vej til Libanon for at levere medicin, fødevarer, vand og medicinsk personale. Det oplyste Trump i sin samtale med præsident Aoun.

/ritzau/Reuters