Mange er sårede i voldsom eksplosion i Libanons hovedstad

En kraftig eksplosion har tirsdag eftermiddag ramt Libanons hovedstad, Beirut.

Et stort antal mennesker er sårede, og der er sket omfattende ødelæggelser, siger Libanons sundhedsminister til tv-stationen LBC. Det skriver Reuters.

Libanesisk Røde Kors oplyser ligeledes, at der er snesevis af sårede. Der er endnu ikke fundet omkomne efter den kraftige eksplosion.

Medier i landet viser billeder af blødende mennesker, der er fastklemt under murbrokker.

Andre sårede går rundt i gaderne i det centrale Hamra-kvarter, hvor hver eneste butik i hovedgaden har fået knust ruderne, skriver nyhedsbureauet AFP.

Det er endnu uklart, hvad der har forårsaget eksplosionen. Men foreløbige og ubekræftede meldinger tyder på, at der var tale om en ulykke.

Et nyhedsbureau i Libanon skriver, at der er sket en eksplosion på et stort fyrværkerilager, rapporterer den amerikanske tv-station CNN på sin hjemmeside. Denne oplysning er heller ikke umiddelbart bekræftet fra myndighedernes side.

Braget splintrede vinduerne i huse flere kilometer væk, sendte rystelser over store dele af Beirut og sendte en tyk søjle af røg op i luften.

Sikkerhedskilder siger til nyhedsbureauet Reuters, at eksplosionen skete i et område af Beiruts havn, hvor der ligger lagerbygninger.

Flere bygninger er ødelagt og, adskillige biler er blevet blæst omkuld af trykket fra eksplosionen, rapporterer den britiske tv-station BBC.

Flere brugere på sociale medier deler videoer af den kraftige eksplosion. Nogle af optagelserne ser ud til at vise to eksplosioner.

/ritzau/