Yderligere 28 coronadødsfald er registreret i Sverige

Der er siden tirsdag registreret yderligere 28 døde i Sverige med coronavirus.

Det oplyser den svenske sundhedsstyrelse, Folkhälsomyndigheten, onsdag.

I alt 5730 er registreret døde med covid-19 i landet.

Det seneste døgn er der registreret yderligere 288 smittede med coronavirus i Sverige. Sammenlagt er der bekræftet 79.782 smittetilfælde i Sverige.

Fem personer er det seneste døgn blevet bragt til intensivafdelinger med covid-19.

Statsepidemiolog Anders Tegnell glæder sig over, at antallet af nye smittetilfælde er nedadgående i Sverige. I visse andre lande i Europa stiger tallet.

I både Tyskland og Storbritannien tales der nu om en anden bølge af smitte, det vil sige at smittespredningen tager fart efter at have været lav gennem noget tid.

Men Tegnell siger onsdag, at han ikke tror på en anden bølge, hverken nu eller senere.

– Når vi ser tilbage på denne epidemi, tror jeg ikke, at vi kommer til at tale om en første eller anden bølge. Det her er en mere kompliceret spredning, og det ser meget forskelligt ud i de lande, hvor det nu stiger igen, siger han.

Nogle lande har en jævn smittespredning, hvor smitten spredes over hele landet. Andre lande – såsom Spanien – oplever en smittespredning i områder, hvor man ikke har set spredning før, påpeger Tegnell.

– Det er meget varierende, så jeg tror ikke, at man kan tale om en første og anden bølge på samme måde længere, mener statsepidemiologen.

Tegnell sagde i sidste uge, at der i Sverige er “meget få”, der er alvorligt syge med coronavirus.

Men Folkhälsomyndigheten forudser en stigning i antallet af smittede frem mod efteråret.

Tirsdag understregede Tegnell, at det gælder om at fare med lempe i den nuværende fase, og at man ikke skal fremskynde noget for at få folk tilbage til deres arbejdspladser.

/ritzau/TT