Fransk politi anholder mand i søgelys efter brand i katedral

En mand, som tidligere er blevet afhørt i forbindelse med en brand i en katedral i Nantes, er lørdag blevet anholdt.

Det oplyser den franske anklagemyndighed.

Den ødelæggende brand i den historiske katedral i Nantes brød ud lørdag morgen i sidste weekend. Den pågældende mand havde fredag aften lukket kirken af for natten.

Søndag i sidste uge blev han afhørt af fransk politi i forbindelse med branden og løsladt igen.

Men som følge af efterforskningen blev den 39-årige rwandiske statsborger altså anholdt tidligt lørdag og senere fremstillet for en dommer i byen.

Det oplyser anklager Pierre Sennes i en erklæring.

I sidste uge sagde Pierre Sennes ellers, at der ikke er mistanke om, at manden har begået en forbrydelse.

Samtidig oplyste mandens advokat, Quentin Chabert, at der ikke er noget, der forbinder hans klient direkte til branden.

Anklagemyndigheden har iværksat en efterforskning af mulig brandstiftelse. Således mener det lokale politi, at branden kan være påsat, idet ilden brød ud tre forskellige steder i den historiske katedral Saint-Pierre-et-Saint-Paul.

Branden har fuldstændigt ødelagt katedralens berømte orgel fra 1621, der havde overlevet både den franske revolution og bomberne fra Anden Verdenskrig.

Også uvurderlige artefakter og malerier er gået tabt i branden. Herunder et værk af maleren Jean-Hippolyte Flandrin fra det 19. århundrede og vinduesmalerier i glas.

Branden i katedralen i Nantes sker blot 15 måneder efter en voldsom brand i den berømte Notré-Dame-katedral i Paris. Branden ødelagde kirkens ikoniske spir.

Undersøgelser har senere vist, at brandårsagen formentlig var en kortslutning. Der er også spekulationer om, at branden blev antændt af en cigaret fra en håndværker, der arbejdede på stedet.

/ritzau/AFP