Millioner drevet på flugt af vandmasser i Indien og Nepal

Knap fire millioner mennesker er blevet fordrevet af enorme vandmasser i det nordøstlige Indien og Nepal.

Dødstallet er søndag steget til mindst 189, mens talrige personer fortsat er meldt savnet.

Det oplyser de lokale myndigheder, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Monsunregn har medført store oversvømmelser i området, og floden Brahmaputa, der løber gennem Tibet, Indien og Bangladesh, er gået over sine bredder.

Det har medført mudderskred og ødelagte afgrøder, mens millioner af mennesker har måtte forlade deres hjem.

Staten Assam i det nordøstlige Indien har siden maj været ramt af voldsomme oversvømmelser tre gange. Her er 2,75 millioner mennesker blevet fordrevet fra hus og hjem.

– Situationen med oversvømmelserne er fortsat kritisk, næsten alle floder er gået faretruende over deres bredder, siger Keshab Mahanta, der er minister for vandressourcer i lokalregeringen i Assam.

Det er ikke blot de voldsomme vandmasser, som har påvirket 25 af statens 33 distrikter, der plager den indiske befolkning.

Samtidig er landet plaget af udbruddet af coronavirus. Søndag passerede Indien en million bekræftede smittetilfælde.

Der er desuden registreret over 26.800 dødsfald blandt smittede med coronavirus, viser de officielle tal fra de indiske myndigheder.

I nabolandet Nepal har regeringen søndag bedt befolkningen om at være på vagt, da der ventes at falde store mængder regn igen de kommende fire dage.

– Vi har opfordret befolkningen til at være opmærksomme på jordskred og oversvømmelser, siger meteorolog Barun Paudel fra det meteorologiske institut i Nepals hovedstad, Kathmandu.

Jordskred og pludselige oversvømmelser er almindelige i Nepal og Indiens stater Assam og Bihar mellem juni og september, hvor det er regntid i regionen.

/ritzau/