Joe Biden indsamler flere penge til valgkamp end Trump

Demokraten Joe Biden indsamlede i juni et større beløb til sin valgkampagne, end den republikanske præsident Donald Trump gjorde.

Det viser tal offentliggjort onsdag af de to rivalers kampagnestabe, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Joe Biden, der kun mangler at blive nomineret på sit partis konvent senere på sommeren, før han officielt er kandidat til præsidentvalget 3. november, indsamlede 141 millioner dollar. Det svarer til næsten 933 millioner kroner.

Det er det hidtil største beløb, som er indsamlet i løbet af en måned til Bidens forsøg på at blive USA’s næste præsident. Og det er ti millioner dollar mere, end der blev indsamlet til Trump, der forsøger at blive genvalgt.

I løbet af andet kvartal er der totalt indsamlet 282,1 million dollar til Bidens kampagne mod 266 millioner dollar til Trumps.

Trumps kampagnekontor oplyser, at det råder over 295 millioner dollar i kontanter, skriver nyhedsbureauet AFP.

Bidens kampagnefolk har ikke offentliggjort et kontantbeløb, men Trumps kampagne hævder, at det har en stor fordel i forhold til modstanderens kontantbeholdning.

Med fire måneder til valget står Joe Biden, der var vicepræsident under Barack Obama, stærkest i meningsmålingerne.

Baseret på gennemsnittet af en række nationale målinger har Biden et forspring på 9,4 procentpoint til Donald Trump ifølge RealClearPolitics.

/ritzau/