Sveriges statsepidemiolog: Vi burde have gjort mere mod corona

Sverige burde have truffet flere forholdsregler mod det nye coronavirus fra begyndelsen, siger statsepidemiolog Anders Tegnell til Sveriges Radio.

– Skulle vi komme til at støde på samme sygdom med præcis den viden, som vi har i dag, tror jeg, at vi ville have gjort en mellemting mellem det, som Sverige har gjort, og det, som resten af verden har gjort, siger Tegnell til nyhedsprogrammet Ekot.

– Ja, jeg mener, at der eksisterer et forbedringspotentiale i det, som vi har gjort i Sverige, helt klart. Og det er godt at vide mere eksakt, hvad man skal lukke ned for at hindre smittespredning bedre.

Sverige har valgt en noget anden strategi i kampen mod coronavirus end de fleste andre lande.

Blandt andet har landets skoler og restauranter på intet tidspunkt været beordret lukket.

/ritzau/