19 mennesker er dræbt af vejsidebombe i Somalia

Mindst 19 mennesker meldes dræbt af en vejsidebombe i Somalia.

Politiet siger, at de mange mennesker mistede livet, da en minibus ramte bomben på en vej mellem landets hovedstad, Mogadishu, og den sydvestlige by Afgoye.

– Minibussen blev ødelagt af den kraftige eksplosion, siger kaptajn Abdullahi Ahmed Halane, en politiofficer på stedet, til en lokal tv-station.

Tidligere søndag skrev nyhedsbureauet AFP, at 10 mennesker var dræbt og 12 såret, men det dødstal er ifølge de senere oplysninger steget drastisk.

Billeder fra tv viser et køretøj, der næsten er sprængt i to halvdele.

Ingen gruppe eller andre har taget skylden for bomben. Men den militante, islamistiske gruppe al-Shabaab retter ofte angreb mod regeringens troppetransporter på netop denne vej.

Gruppen bruger landminer og fjernstyrede vejsidebomber til at ramme transporterne.

Mohamed Hasan, der ejer minibussen, siger, at den kørte folk fra Mogadishu til byen Wanlaweyn i den sydvestlige Shabelle-provins.

Mange af passagererne i bussen var kvinder, der ernærede sig ved at handle med grøntsager.

– Det var en forfærdelig episode denne morgen. Bomben gik af, netop som bussen passerede området og ødelagde den totalt, siger Daud Doyow, et vidne, ifølge AFP.

– Der var flere end 20 mennesker i minibussen. 10 af dem blev bekræftet døde, mens de øvrige er meget slemt sårede og er bragt på hospitalet, sagde et andet vidne søndag morgen.

/ritzau/dpa