Passagerfly styrter ned ved boligområde i pakistansk storby

Et stort passagerfly med omkring 100 personer om bord er fredag styrtet ned ved et boligområde i den pakistanske millionby Karachi.

Det oplyser det statslige luftfartsselskab Pakistan International Airlines (PIA).

Der var 90 passagerer og otte besætningsmedlemmer om bord, siger Abdul Sattar, der er talsmand hos PIA.

Ifølge borgmesteren i Karachi er alle ombordværende omkommet. Det skriver Sky News og nyhedsbureauet AP.

Det styrtede fly er af typen Airbus 320.

Den pakistanske engelsksprogede avis Dawn skriver, at passagerflyet var på vej fra Lahore i det nordøstlige Pakistan til Karachi, der ligger i det sydlige Pakistan ud til Det Arabiske Hav.

Pakistans sundhedsminister har erklæret undtagelsestilstand på alle store hospitaler i Karachi som følge af flystyrtet. Det siger Meeran Yousuf, der er pressekoordinator i ministeriet, ifølge Dawn.

– Det sidste, vi hørte fra piloten, var, at der far en form for teknisk problem. Det er en meget tragisk hændelse, siger Abdullah H. Khan, der er talsmand hos PIA, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Optagelser fra Karachi viser store mørke røgskyer stige op omkring bygninger i det beboede område i Karachi.

Flere biler er også brudt i brand, og brandfolk forsøger at bekæmpe flammer fra ramte boliger. Det viser flere videoer på Twitter.

Helikoptere fra den pakistanske hær er fløjet til ulykkesstedet.

Tilbage i 2016 styrtede et fly fra PIA på vej fra den pakistanske by Chitral til hovedstaden Islamabad. 48 passagerer var om bord, og ingen overlevede.

Sidste år blev et fly fra PIA beskadiget, da det skred ud fra landingsbanen i Gilgit-lufthavnen i den nordlige del af landet. Ingen døde i ulykken.

/ritzau/