Rusland har nu registreret 300.000 coronatilfælde

De russiske sundhedsmyndigheder siger onsdag, at det officielt bekræftede antal af coronatilfælde i landet har passeret 300.000.

Med 8764 nye registrerede infektioner er antallet af smittetilfælde på nationalt plan nu på 308.705. Men den registrerede stigning er den laveste mellem to opgørelser siden 1. maj.

En repræsentant for Verdenssundhedsorganisationen, WHO, siger, at situationen i Rusland er ved at stabilisere sig.

Melita Vujnovitj, som er WHO’s repræsentant i Rusland, siger onsdag til det russiske nyhedsbureau Tass, at hun mener, at situationen er gået ind i en stabiliseringsfase.

I Moskva, som er Ruslands hårdest ramte region, har indbyggerne i snart otte uger haft forbud mod at forlade deres lejligheder, medmindre de skaffer sig digitale “pas”.

Borgmesteren i den russiske hovedstad, Sergej Sobjanin, sagde tirsdag, at han mener, at det er for tidligt at indlede drøftelser om at gøre det muligt at gå ud for at trække frisk luft og motionere.

Rusland har en af de laveste dødsrater til trods for det store antal smittetilfælde. Ofte bliver personer, der dør med coronavirus, ikke registreret i statistikkerne.

Den 74-årige Ljubov Kashaeva blev to gange testet positiv for det nye virus, men da hun døde, stod hun opført i statistikkerne over cancerdødsfald.

– Den medicinske dødsårsag er angivet som en ondartet svulst, siger Kashaevas svigerdatter, Daria Kornilova.

– Coronavirus står ikke angivet nogen steder, fastslår hun.

Det officielle dødstal per 100.000 indbyggere er på 1,88, skriver Johns Hopkins University. Det modsvarende tal er i USA på 27,61 og i Storbritannien på 52,45.

Russernes måde at tælle coronadødsfald på er i modstrid med andre landes, men manden bag de russiske retningslinjer, lægen Olie Zairatyants, siger, at “vi kender alle karakteristika ved Covid-19 tilstrækkeligt godt. Vores resultater er objektive”.

Pårørende til Ljubov Kashaeva siger, at det “var coronavirus, som dræbte vores bedstemor”.

– Hvis det ikke havde været for coronavirus ville hun kunne have klaret sig i en periode med kemoterapi, siger Kashaevas svigerdatter, Daria Kornilova.

/ritzau/Reuters