Irakisk jihadist er tiltalt for at lade lille pige dø af tørst

En domstol i Frankfurt i Tyskland indleder fredag en sag mod en irakisk jihadist, som er tiltalt for folkedrab og for at lade en lille pige fra yazidi-folket dø af tørst.

Ifølge retsdokumenter sluttede den 37-årige mand sig til Islamisk Stat i 2013.

I 2015 købte han på et “slavemarked” en kvinde, der tilhører yazidi-mindretallet i Irak, samt hendes nu afdøde femårige datter.

I april 2019 blev der i München indledt en retssag mod den tiltalte mands hustru, en tysk kvinde, som også er anklaget for at have ladet pigen dø af tørst i den irakiske by Fallujah i 2015.

I august 2014 angreb den militante bevægelse Islamisk Stat yazidierne og fordrev dem fra byen Sinjar. Mænd blev slået ihjel, mens kvinder og børn blev bortført.

Yazidierne, et kurdisk-talende mindretal fra det nordlige Irak, har i århundreder været forfulgt at islamiske grupper som følge af deres religion, der har elementer fra både islam og kristendommen.

I angrebet i august 2014 blev over 3000 yazidier i løbet af få dage dræbt af Islamisk Stat. Desuden blev omkring 6800 yazidier taget til fange.

Størstedelen lever i dag i flygtningelejre andre steder i Irak eller er flygtet ud af landet. Det fortalte generalsekretær Kim Hartzner fra nødhjælpsorganisationen Mission Øst i august 2019 på femårsdagen for massakren i Sinjar.

/ritzau/AFP