Lufthansa kan ikke overleve coronakrise uden hjælp

Tyske Lufthansa, der er Europas største flyselskab, siger, at det ikke vil overleve coronakrisen på egen hånd og har indledt forhandlinger med regeringen i Berlin om finansiel støtte.

Nyhedsbureauet Reuters citerer kilder, der siger, at Lufthansa samlet søger hjælp for ti milliarder euro (knap 75 milliarder kroner).

Flyselskabet har torsdag præsenteret resultatet for første kvartal. Det viser en økonomisk nedgang på 1,2 milliarder euro. Andet kvartal ventes at blive langt værre.

Lufthansa ved ikke, hvornår det kan få sine fly på vingerne igen. Der er fortsat restriktioner på rejser verden rundt for at stoppe smitten med coronavirus.

Selskabet råder over likvide midler – rede penge – for 4,4 milliarder euro efter optagelse af nye lån. Men de penge vil blive færre i løbet af de “næste få uger”, hedder det i en meddelelse fra Lufthansa.

Flyselskabet udelukker, at man kan dække sine behov ved at tage nye lån på kapitalmarkederne.

Man er derfor gået i “intensive forhandlinger” med regeringer i de lande, hvor selskabets enheder er hjemmehørende, skriver nyhedsbureauet dpa. Det er ud over Tyskland landene Schweiz, Østrig og Belgien.

Her drøfter man forskellige instrumenter til at sikre Lufthansa på kort sigt.

Kilder siger til Reuters, at flyselskabet går efter en hjælpepakke på ti milliarder euro. Det skal ske med hjælp fra en tysk stabiliseringsfond (ESF) og statsgaranterede lån fra Tyskland. Det skal ske med assistance fra Schweiz, Østrig og Belgien.

Lufthansa og den tyske regering ønsker ikke at kommentere Reuters’ oplysninger.

/ritzau/dpa