Italien melder om fald i nye smittede med coronavirus

464 personer er inden for det seneste døgn døde i Italien med coronavirus, oplyser myndighederne torsdag. Det er en stigning i forhold til dagen før.

Derimod registreres der færre smittede.

Onsdag lå det tilsvarende dødstal for døgnet på 437. Det er dog et større fald i forhold til tirsdag, hvor der blev registreret 534 døde.

Antallet af nye smittede falder til 2646 mod 3370 onsdag.

Premierminister Giuseppe Conte har tidligere meddelt, at regeringen fra 4. maj vil forsøge en gradvis genåbning af samfundet.

Med torsdagens nye døde under coronaepidemien når det samlede dødstal i Italien op på 25.549 personer.

Det er det næsthøjeste antal døde i verden kun overgået af USA med over 45.000 døde.

For første gang offentliggør myndighederne, hvor mange mennesker der er testet for coronavirus. Det er en million italienere ud af en samlet befolkning på cirka 60 millioner.

I Frankrig er dødstallet det seneste døgn steget med 516 til samlet 21.859. Det oplyser sundhedsministeriet i Paris ifølge AFP.

Antallet af patienter på franske intensivafdelinger fortsætter med at falde for anden uge i træk.

Frankrig inkluderer de døde på plejehjem i opgørelsen. Det er ikke alle lande i Europa, der gør det.

WHO’s regionale direktør for Europa, Hans Kluge, siger på et pressemøde på FN-organisationens center i København, at der lige nu sker “ubegribelige menneskelige tragedier” på europæiske plejehjem.

I nogle lande, herunder Frankrig og Irland, udgør plejehjemsbeboere 50 procent af de døde under pandemien.

Coronavirus har siden januar spredt sig til det meste af Europa og sat hele nationer i stå.

Italien og andre store vinproducenter i Europa frygter, at det globale vinsalg i verden vil blive halveret som følge af pandemien.

– I Europa kan nedlukningen medføre en reduktion på 35 procent i produktionsmængden og en reduktion på næsten 50 procent i salget, siger lederen for den internationale vinorganisation (OIV), Paul Roca.

/ritzau/Reuters