Berlin indfører krav om ansigtsmaske i bus, tog og U-Bahn

Hvis man hopper på en bus, et tog eller anden offentlig transport i den tyske hovedstad, Berlin, er det fra på mandag obligatorisk at dække mund og næse med en maske.

Det meddeler Berlins borgmester, Michael Müller, tirsdag.

Delstatsregeringen vil gøre “beskyttelse af næsen og munden lovpligtig fra den 27. april”, siger han.

– Det kan også være et tørklæde, uddyber Müller.

Det sker i et forsøg på at begrænse spredningen af coronavirus og “for at kunne beskytte folk” i busser, tog og Berlins undergrundstog, U-Bahn.

I bus og tog er det ikke på samme måde muligt at holde et par meters afstand til andre, som det er i forretninger, tilføjer borgmesteren.

Berlin, som ud over at være Tysklands hovedstad også er en delstat, slutter sig dermed til andre tyske delstater, der har indført lignende regler.

Det gælder blandt andet Hessen, Hamburg og Baden-Württemberg.

I alt har 10 af Tysklands 16 delstater nu indført lignende regler. Nogle af dem kræver også, at man dækker mund og næse til i forretningerne.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, meddelte mandag, at man nu vil begynde at lempe på de tiltag, der er indført for at begrænse coronasmitten.

Blandt andet vil butikker, der er mindre end 800 kvadratmeter, få lov at genåbne.

Merkel understregede i sidste uge, at hun “stærkt anbefaler”, at man dækker sin næse og mund til i både butikker og offentlig transport.

/ritzau/AFP