51-årig forklædt som politi står bag Canadas værste skyderi

Forklædt delvist som politibetjent dræbte en 51-årig mand natten til søndag lokal tid mindst 16 personer i den canadiske provins Nova Scotia.

Det oplyser den nationale polititjeneste, RCMP.

Skyderiet skete i den lille kystby Portapique.

Gerningsmanden kørte rundt i en bil, der var malet i stil med en politibil.

– Han så desuden ud til at have været iklædt – hvis ikke fuldt ud, så i hvert fald delvist – en politiuniform, siger Chris Leather fra efterforskningsafdelingen hos RCMP i Nova Scotia.

– At han havde en uniform og en politibil til rådighed tyder på, at det ikke var nogen vilkårlig handling, tilføjer han.

Skyderiet begyndte lørdag aften og varede omkring 12 timer.

De 16 ofre gør skyderiet til det mest dødelige i moderne tid i Canada. Det overgår et skyderi Montreal i 1989, hvor 15 kvinder blev dræbt.

Blandt ofrene i weekendens skyderi er en kvinde, der havde arbejdet 23 år hos RCMP. Hun var mor til to børn.

Politiet kender mandag morgen dansk tid endnu ikke motivet bag skyderiet.

Gerningsmanden er af politiet identificeret som den 51-årige Gabriel Wortman. Han arbejdede på en tandklinik i byen Dartmouth i Nova Scotia.

Politiet standsede den formodede gerningsmand på en tankstation søndag formiddag lokal tid. Manden er død, men politiet vil ikke bekræfte oplysninger fra tv-stationen CTV om, at det har skudt ham.

Masseskyderier er relativt sjældne i Canada, som har en langt mere restriktiv våbenlovgivning end nabolandet USA.

– Dette er en de af de mest meningsløse voldshandlinger i vores provins’ historie, siger Nova Scotias premierminister, Stephen McNeil.

/ritzau/Reuters