Warren giver Biden sin støtte i præsidentvalgkamp

Den amerikanske senator Elizabeth Warren, der selv måtte opgive at blive Demokraternes præsidentkandidat, giver sin støtte til tidligere vicepræsident Joe Biden.

Det meddeler hun på Twitter onsdag.

– I denne krisetid er det vigtigere end nogensinde, at den næste præsident genopretter amerikanernes tiltro til god og effektiv regeringsførelse. Og jeg har set Joe Biden hjælpe vores nation med at komme sig, skriver Warren på Twitter.

– I dag er jeg stolt af at erklære min støtte til Joe Biden som USA’s præsident.

I videoen siger Warren, at hun ikke er enig med Biden om alt. Men hun roser ham for sin vilje til at lytte og om nødvendigt ændre kurs.

– Når man er uenig, lytter han. Og han har vist i hele sin valgkamp, at hvis man fremlægger nye fakta eller et godt argument, er han hverken for bange eller for stolt til at lade sig overbevise, siger Warren.

Biden er i realiteten den eneste tilbageværende i Det Demokratiske Partis kapløb om at blive den nominerede præsidentkandidat, der stiller op mod præsident Donald Trump ved valget i november.

I de seneste uger har Biden, der regnes for en af de mere midtsøgende kandidater, bejlet til både senator Bernie Sanders’ og Elizabeth Warrens vælgere, der typisk ligger mere ude på partiets venstrefløj.

Biden har taget et par af de to tidligere konkurrenters forslag til sig, blandt andet om studiegæld og sygesikring.

Bernie Sanders’ navn er stadig på stemmesedlerne, men Sanders har indstillet sin valgkamp og har også formelt erklæret sin støtte til Biden.

Dermed er det ventet, at Biden formelt bliver Det Demokratiske Partis præsidentkandidat, når der senere på året holdes partikongres.

Tirsdag fik han en ligeledes vigtig opbakning fra tidligere præsident Barack Obama, der gav Biden rosende ord og fuld opbakning i en videomeddelelse.

Biden var vicepræsident under Obama i otte år fra 2009 til 2017.

/ritzau/