Amerikanske luftfartsselskaber får kæmpe hjælpepakke

Store amerikanske luftfartsselskaber har accepteret en hjælpepakke på 25 milliarder dollar.

Hjælpepakken er udstedt af det amerikanske finansministerium og skal sikre medarbejdernes stillinger i selskaberne indtil oktober, skriver nyhedsbureauet Reuters.

USA’s seks største luftfartsselskaber, American Airlines, United Airlines, Delta Air, Southwest Airlines, JetBlue Airways og Alaska Airlines, har alle accepteret støtten.

– Vi er tættere på end nogensinde, at omkring en million medarbejdere ved, at de vil beholde deres løn, sundhedsforsikring og andre goder til og med september, siger forbundsformanden for kabinepersonale i USA, Sara Nelson, der ifølge flere står bag idéen til hjælpepakken, ifølge Reuters.

Hjælpepakken aflaster den trængte luftfartsindustri, der forsøger at overvinde den værste krise i industrien nogensinde.

Luftfartsindustrien håber, at efterspørgslen på flyafgange, der er faldet med 95 procent under coronakrisen, vil stige til oktober.

Industrien er dog blevet advaret om, at faldet i antallet af flyvninger kan strække sig ind i næste år.

Dermed er det sandsynligt, at luftfartsselskaberne har brug for endnu en hjælpepakke inden for den nærmeste fremtid.

70 procent af pengene fra hjælpepakken skal gå til medarbejderlønninger hos de store luftfartsselskaber og skal ikke betales tilbage.

Ligesom den amerikanske luftfartsbranche er SAS hårdt ramt af coronavirusset.

Det viser sig tydeligt i trafiktallene for marts, da det skandinaviske selskab blot har fløjet med omkring en million passagerer.

Det er 60 procent færre passagerer end i samme måned sidste år.

Ifølge Rickard Gustafson, der er administrerende direktør i SAS, kan selskabet for første gang nogensinde ikke tilbyde planer om internationale flyvninger. Det oplyste han i en pressemeddelelse 7. april.

/ritzau/