Merkels parti udskyder formentlig ledervalg til december

Det tyske regeringsparti, CDU, vil formentlig udskyde valget af en ny leder til december på grund af udbruddet af coronavirus.

Det siger partiets nuværende leder, Annegret Kramp-Karrenbauer, tirsdag.

Den kommende leder vil efter alt at dømme blive CDU’s kanslerkandidat til næste parlamentsvalg.

Således har forbundskansler Angela Merkel annonceret, at hun ikke vil stille op til en femte regeringsperiode.

CDU har tidligere aflyst en ekstraordinær partikongres 25. april, hvor partiet skulle have valgt en ny formand.

Ifølge Annegret Kramp-Karrenbauer tyder alt nu på, at ledervalget først vil finde sted på et planlagt partimøde i december. Det siger hun tirsdag til det tyske nyhedsbureau dpa.

– Mit indtryk er, at jo mere vi nærmer os sommerferien, jo mindre vil der være behov for en særlig partikongres, der vil finde sted blot få uger før det planlagte møde, siger hun.

Annegret Kramp-Karrenbauer meddelte tidligere på året, at hun alligevel ikke ønsker at været CDU’s kanslerkandidat ved det næste valg.

På grund af den globale coronapandemi kan det ifølge Annegret Kramp-Karrenbauer ikke udelukkes, at valget vil blive rykket yderligere.

Foreløbig forløber forberedelserne til partimødet i december dog planmæssigt.

– Vi håber selvfølgelig, at situationen udvikler sig på en måde, der gør det muligt at gennemføre den planlagte konference i december i Stuttgart, siger hun.

CDU’s kommende leder vil være favorit til at blive nomineret som partiets kanslerkandidat ved det tyske valg i oktober 2021. Nomineringen skal dog godkendes af det bayerske søsterparti, CSU.

CSU kan også vælge at pege på partiets egen leder, Markus Söder, som kanslerkandidat.

/ritzau/dpa