Israels præsident forlænger frist for regeringsdannelse

Oppositionsleder og formand for Israels parlament Benny Gantz har fået yderligere 48 timer til at danne en samlingsregering med støtte fra premierminister Benjamin Netanyahu fra partiet Likud.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters natten til tirsdag dansk tid.

Israels præsident, Reuven Rivlin, har givet parterne yderligere to døgn til at få en regering på plads. Det sker på baggrund af “en forståelse om, at de er meget tæt på at nå til enighed”, lyder det fra præsidentens kontor.

Gantz, der er leder af midterpartiet Blå og Hvid, havde oprindeligt fået 28 dage til at få en regering på plads efter parlamentsvalget den 2. marts. Tidsfristen udløb ved udgangen af mandag. Nu er hans mandat forlænget til midnat mellem onsdag og torsdag.

Valget i begyndelsen af marts var det tredje med et uklart resultat inden for et år.

/ritzau/