Biden vinder stort ved primærvalg i Florida og Illinois

Den tidligere amerikanske vicepræsident Joe Biden vinder stort ved Demokraternes primærvalg i delstaterne Florida og Illinois.

Det skriver flere amerikanske medier, herunder CNN.

Joe Biden står til at få 61 procent af stemmerne, mens senator Bernie Sanders står til 22 procent af stemmerne i Florida.

Det viser resultater fra 93 procent af valgstederne i delstaten, efter at de sidste valgsteder er lukket natten til onsdag dansk tid, skriver nyhedsbureauet AFP.

Med 74 procent af stemmerne talt op i Illinois tager Biden en føring på 59 procent mod Sanders’ 36 procent.

Tirsdag lokal tid er der blevet afholdt primærvalg i tre delstater. Foruden Florida og Illinois afholder Arizona primærvalg.

Ifølge CNN er der indikationer på, at Biden også vil vinde i Arizona.

Biden har takket alle tre stater på Twitter for opbakningen, ligesom han har holdt tale uden publikum, hvor han siger, at det har “været en rigtig god aften”.

Biden og Sanders kæmper om at blive den siddende amerikanske præsident Donald Trumps demokratiske udfordrer ved præsidentvalget i november.

Donald Trump vinder det republikanske primærvalg i Florida og Illinois, hvilket giver ham nok delegerede til at blive partiets nominerede, skriver AFP.

En siddende præsident skal igennem et primærvalg for at vinde sit partis nominering, selv om det for det meste er en formalitet.

Det var også planlagt, at Ohio skulle stemme tirsdag, men ligesom i andre delstater valgte man her at udsætte valget på grund af den hurtige spredning af coronavirus.

I USA er der registreret omkring 5900 smittetilfælde, mens virusset har krævet mindst 97 liv.

Joe Biden var forud for valgstedernes åbning i de tre stater favorit til at tage flest stemmer.

Der skal fordeles 219 delegerede i Florida, 155 i Illinois og 67 i Arizona.

Tirsdagens primærvalg kan give endnu mere momentum til Joe Biden, der indtil videre fører kapløbet om kandidaturet.

/ritzau/