Amazon vil hyre 100.000 på grund af stigende onlinesalg

Amazon vil ansætte 100.000 personer i USA på grund af det eksplosivt stigende i onlinesalg.

Det oplyser onlinegiganten sent mandag aften dansk tid, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Oprustningen sker, fordi frygten for det smitsomme coronavirus har fået forbrugerne til i stigende grad at købe ind på nettet.

Derfor vil Amazon hyre ekstra folk til at drive varelagre og levering af varer i USA.

– Vi ved også, at mange er blevet ramt økonomisk, da ansatte i servicebranchen, hoteller, restauranter og rejseindustrien bliver fyret eller givet orlov som en del af denne krise, skriver Amazon.

Selskabet vil desuden øge timelønnen for ansatte i distributionscentre, butikker og levering i både USA og Europa. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Til det afsætter Amazon mere end 350 millioner dollar, hvilket svarer til mere end 2,3 milliarder danske kroner.

– At få leveret vigtige varer til dørtrinnet er afgørende, når lokalsamfund praktiserer social afstand, særligt for de ældre og andre med sundhedsmæssige problemer, siger Dave Clark, der er vicechef for global levering hos Amazon.

Også flere amerikanske supermarkedskæder melder, at de vil ansætte flere folk til at imødekomme det stigende antal onlinebestillinger.

Herunder kæderne Albertsons, Kroger og Raley’s.

Særligt i fødevareafdelingerne oplever supermarkederne, at kunder hamstrer hverdagsvarer.

Derfor leder flere af supermarkederne både efter flere ansatte til at stå i butikkerne, til at levere vare og til at agere såkaldte “personlige indkøbere” for kunder.

I et opslag på det sociale medie LinkedIn skriver Raley’s, at virksomheden vil “masseansætte” nye medarbejdere.

– Hvis din indkomst er blevet påvirket af den nuværende situation, eller hvis du leder efter et deltidsjob, så har Raley’s en mulighed til dig for at få en indkomst og tjene dit lokalsamfund, lyder det.

/ritzau/