Canada ramt af nye jernbaneblokader efter anholdelser

De canadiske togselskaber nåede knap nok at trække vejret, før nye blokader igen er dukket op på dele af jernbanenettet i landet.

Tirsdag anholdt politiet i Canada ti aktivister og fjernede demonstranter fra protesterne på jernbanenettet i det sydøstlige Ontario.

Men allerede tirsdag aften lokal tid er nye blokader dukket op. Denne gang både på jernbanenettet og på mindst en motorvej.

Protesterne sker som et modsvar på en planlagt naturgasledning til flere milliarder dollar.

Ledningen skal gå igennem et område tilhørende et lokalsamfund af oprindelige folk i provinsen British Columbia.

De mange blokader har blandt andet fået Canadas største togselskab, CN Rail, til at lukke for sine aktiviteter i det østlige Canada.

Den canadiske sikkerhedsminister kalder blokaderne for “uacceptable”.

Blokaderne tirsdag aften har lukket fire stationer på linjen mellem Toronto og Hamilton.

Mandag anholdt politiet også flere demonstranter fra bevægelsen “Tyendinaga Mohawk”, der er en sympatibevægelse til det oprindelige folk, Wet’suwet’en.

Ledningen til knap 35 milliarder danske kroner skal føre naturgas fra den nordøstlige del af British Columbia til provinsens stillehavskyst, hvor selskabet er i gang med at bygge eksportfaciliteter.

Konflikten mellem det oprindelige folk og myndighederne har stået på i et årti, men situationen er blevet mere og mere anspændt den seneste tid.

Protesterne begyndte for alvor, efter at flere demonstranter blev anholdt.

Omkring 28 procent af den 670 kilometer lange naturgasledning går igennem Wet’suwet’en-folkets traditionelle landområde.

/ritzau/Reuters