Spansk tenor undskylder efter flere anklager om sexchikane

Den spanske operastjerne Plácido Domingo har tirsdag undskyldt efter flere anklager om sexchikane.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Beskyldningerne kommer fra mindst 20 kvinder, der mener, at operastjernen blandt andet har kysset og rørt dem mod deres vilje. Nogle af hændelserne går helt tilbage til 1980’erne.

– Jeg vil have, at de skal vide, at jeg er virkelig ked af det, jeg har forårsaget dem. Jeg tager det fulde ansvar for mine handlinger, siger Plácido Domingo i en meddelelse til det spanske nyhedsbureau Europa Press ifølge AFP.

Indtil nu har operasangeren, der i mange år var en del af “De tre tenorer”, afvist beskyldningerne. Han har blandt andet kaldt beskyldningerne for “unøjagtige”.

De første beskyldninger begyndte at florere tilbage i august, og to måneder senere trådte han tilbage som direktør for operakompagniet “Los Angeles Opera”. Han trak sig samtidig fra alle fremtidige optrædener i New York. Dermed sluttede tenorens karriere i USA.

– Jeg har brugt de seneste måneder på at reflektere over de beskyldninger, som forskellige kolleger har fremsat mod mig, siger Plácido Domingo.

Mens karrieren i USA er slut, så har anklagerne ikke på samme måde berørt operasangerens karriere i Europa. Her har han optrådt både i Østrig, Ungarn og Rusland, siden beskyldningerne begyndte at rulle.

Adskillige af kvinderne har også sagt, at han har forsøgt at presse dem til seksuelle forhold ved at love dem arbejde. I meddelelsen siger han, at det aldrig var intentionen.

Operasangeren håber, at undskyldningen kan føre til positive ændringer i operabranchen.

– Det er mit inderste ønske, at operabranchen bliver et sikrere sted at arbejde for alle, siger han i meddelelsen.

/ritzau/