18 børn er blandt 52 ramt af bil ved karneval i Tyskland

18 børn er blandt de i alt 52 kvæstede, efter at en personbil mandag kørte ind i en folkemængde ved et karneval i byen Volkmarsen i Hessen.

Det oplyser politiet i delstaten tirsdag morgen på Twitter.

Dermed er antallet af kvæstede opjusteret siden mandag aften. Her lød meldingen, at 30 mennesker var kommet til skade.

Af de 52 kvæstede er 35 indlagt til behandling, mens de 17 andre behandles ambulant.

Det er ikke umiddelbart klart, hvor alvorlige kvæstelser de i alt 52 ofre har fået. Men en talsmand for politiet vil ikke udelukke, at nogle af ofrene kan være livsfarligt kvæstet.

En 29-årig tysk mand fra Volkmarsen er anholdt.

Der er ikke offentliggjort detaljer om mandens baggrund, og politikilder siger, at der “ikke er tegn på en politisk motiveret forbrydelse”.

– Men vi tror, at gerningsmanden handlede overlagt, og at psykiske problemer kan have spillet en rolle, siger en unavngiven politikilde til avisen Bild.

Også øjenvidner gav mandag indtryk af, at chaufføren kørte ind i folkemængden med vilje. De har fortalt, at bilen kørte igennem en afspærring og fortsatte ind i menneskemængden i høj fart.

Motivet bag eller årsagen til påkørslen er endnu ukendt.

Den 29-årige bilist blev selv kvæstet og har endnu ikke kunnet afhøres. Hidtil har myndighederne været tilbageholdende med at betegne det som et angreb, før omstændighederne er klarlagt.

Alligevel har anklagemyndigheden i Frankfurt indledt en efterforskning på mistanke om drabsforsøg.

Umiddelbart efter påkørslen skrev flere tyske medier, at manden var påvirket af alkohol.

Men anklagemyndigheden siger tirsdag, at det ikke var tilfældet. Dog vil man endnu ikke udelukke, at han kan have været påvirket af narkotika. Det ventes en blodprøve at give svar på tirsdag.

Ud over føreren af bilen blev også en anden mand anholdt mandag. Han filmede påkørslen, og politiet er nu ved at finde ud af, om han har en forbindelse til gerningsmanden.

Volkmarsen har knap 7000 indbyggere. Byen ligger omkring 30 kilometer fra Kassel.

/ritzau/dpa