Norwegian flyver igen fra Gran Canaria – SAS-fly udsat

Efter at en sandstorm i weekenden lukkede flytrafikken til og fra De Kanariske Øer, er der nu udsigt til, at der igen kommer fly i luften.

Således har Norwegian mandag aften sendt et fly fra lufthavnen i Las Palmas på Gran Canaria mod lufthavnen i Oslo. Det skriver norske NRK.

SAS har derimod været nødt til at udsætte et fly mod Oslo med 262 passagerer. Passagerne, som skulle være fløjet hjem mandag aften, har fået besked om, at de må vente til tirsdag morgen klokken 8, skriver NRK.

Tidligere mandag var der ellers positive meldinger fra pressechef John Eckhoff, SAS i Skandinavien.

– Vejret er blevet bedre, og prognosen ser også god ud. Vi har indledt en teknisk gennemgang af flyene og håber, at flere af dem bliver klar til afgang i løbet af dagen, skrev han i en e-mail.

Norwegian oplyste tidligere mandag, at man håbede på at få fly på vingerne mandag, men at sikkerheden kom i første række.

Og mandag aften lidt efter klokken 19 tillader vejret på Gran Canaria altså, at passagerne kan komme hjem.

Ritzau har forgæves forsøgt at få oplysninger fra SAS og Norwegian om flyvninger til Danmark fra Gran Canaria.

Af hjemmesiden for Las Palmas lufthavn fremgår det, at et fly fra lufthavnen til Aalborg ventes at lande planlagt omkring klokken 20.30. Flyvningen er med selskabet Sunclass Airlines.

Selskabet Aena, der driver lufthavnene på de spanske øer i Atlanterhavet, oplyste natten til mandag, at alle lufthavne er genåbnet. Dog er lufthavnen på den spanske ferieø Tenerife fortsat lukket.

Flere SAS- og Norwegian-fly til og fra Gran Canaria blev hen over weekenden aflyst.

Ifølge Aena blev i alt 822 flyafgange aflyst.

Sandstormen var kraftig, og billeder viste, hvordan himlen blev farvet orange, og sigtbarheden var markant forværret.

Stormen blev forårsaget af en kombination af vind og sandstøv fra Sahara. Det er et vejrfænomen, der også kaldes calima.

Det opstår ved, at et højtryk over Nordafrika støder på en koldfront nord for De Kanariske Øer.

/ritzau/