Syv er anholdt for at ville angribe græsk flygtningelejr

Syv unge mænd er fredag blevet anholdt for at planlægge et angreb mod asylansøgere på den græske ø Lesbos. Det oplyser græsk politi.

To andre er mistænkt i sagen. De er begge mindreårige.

De anholdte mænd, som er i alderen 17 til 24 år, blev pågrebet af politiet torsdag. De var i besiddelse af hjemmelavede køller. Det planlagte angreb skulle være rettet mod flygtningelejren Moria, som er Europas største.

– En efterforskning viste, at de mistænkte havde slået sig sammen for at begå forbrydelser primært mod migranter, siger det græske politi i en udtalelse.

Anholdelserne kommer i kølvandet på denne uges demonstrationer mod flygtningelejren. Tirsdag kunne græske demonstranter ses med skilte, hvorpå der stod “Lesbos er en græsk ø”.

Demonstrationerne kom som et modsvar til vrede migranter, der tirsdag demonstrerede for bedre forhold i lejrene på Lesbos. De kræver blandt andet bedre forhold i lejrene og hurtigere behandling af asylansøgninger.

Migranterne marcherede tirsdag fra Lesbos’ flygtningelejre mod øens største by, Mytilini. Da de nærmede sig byen, affyrede det græske politi tåregas mod dem i et forsøg på at nægte de vrede demonstranter adgang til byen.

Grækenland er et af de EU-lande, der håndterer flest migranter. Lesbos har indtil videre modtaget 1586 migranter i 2020.

Der er indkvarteret over 40.000 migranter i og omkring modtagelsescentre på Lesbos og øerne Chios, Samos, Leros og Kos. Det er modtagelsescentre, der er opført til at tage imod 7500 flygtninge og migranter.

Migranterne er primært fra de uroplagede lande Afghanistan og Syrien.

/ritzau/AFP/Reuters