FAKTA: Danske soldater har bekæmpet IS i Irak siden 2014

Natten til onsdag er den irakiske militærbase Ain Al-Asad, der blandt andet huser danske og amerikanske soldater, blevet angrebet med missiler fra Iran.

Ifølge Forsvaret er ingen danske soldater kommet til skade i angrebet.

Læs her om det danske bidrag i Irak her:
* Danske soldater har siden 2014 været til stede i Irak, hvor de som en del af en international koalition under Operation Inherent Resolve har bekæmpet Islamisk Stat (IS) i Irak og Syrien.

* De seneste år har danskerne fra Ain Al-Asad-basen vest for Bagdad især trænet og rådgivet den irakiske hær. Der er fortsat cirka 130 danske soldater udstationeret her.

* Danmark bidrager desuden med cirka ti soldater – stabsofficerer – til Natos Mission Iraq i Bagdad.

* Indtil nytår opererede Forsvaret også en radar i Irak.

* Fra udgangen af 2020 skal Danmark efter planen overtage ansvaret for Natos træningsmission i Bagdad. Det indebærer blandt andet, at Danmark skal stå for sikkerheden på transporter til og fra Bagdads internationale lufthavn.

* I alt sendes omkring 213 danske soldater til Irak for at lede og støtte missionen. De fordeles på nuværende tidspunkt således: Et ledelses- og stabsbidrag på op til 13 personer, et sikrings- og eskortebidrag på op til cirka 130 personer og et transporthelikopterbidrag på op til cirka 70 personer.

* Når de danske soldater rykker til Bagdad, tager det nuværende bidrag på Ain Al-Asad-basen hjem.

* Forsvaret kan natten til onsdag ikke oplyse til Ritzau, om angrebet mod Ain Al-Asad-basen får konsekvenser for den danske udstationering i Irak.

Kilder: Forsvaret, Ritzau.

/ritzau/