Medie: USA udfører nyt luftangreb mod proiransk milits

USA har udført et nyt luftangreb nord for Iraks hovedstad, Bagdad, skriver nyhedsbureauet AFP natten til lørdag.

Angrebet skal ifølge irakisk stats-tv være rettet mod et højtstående medlem af den hovedsageligt proiranske milits Hashed al-Shaabi. Det bliver ikke uddybet, hvem det højtstående medlem er.

Hashed al-Shaabi har dog ifølge nyhedsbureauet Reuters sendt en meddelelse ud om, at angrebet ramte en konvoj med medicinsk personale – ikke højtstående medlemmer.

Reuters skriver samtidig, at luftangrebet mod militskonvojen nord for Bagdad har kostet seks personer livet.

Tre personer er derudover meldt hårdt såret i angrebet. To ud af tre biler i konvojen er fundet udbrændte.

Angrebet finder sted dagen efter et amerikansk droneangreb i Bagdad på en iransk topgeneral, som yderligere har eskaleret den ulmende konflikt mellem USA og Iran.

Flere missiler dræbte på ordre fra USA’s præsident, Donald Trump, den højtstående generalmajor Qassem Soleimani, chef for Quds-styrken i Irans Revolutionsgarde.

Han blev regnet blandt Irans mest magtfulde mennesker med et tæt forhold til Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei.

Også den næstkommanderende for Hashed al-Shaabi, Abu Mahdi al-Muhandis, blev dræbt i droneangrebet.

Hashed al-Shaabi er kendt som et magtfuldt netværk af hovedsageligt shiamuslimske militser.

Mange dele af Hashed al-Shaabi har tætte bånd til Iran, men er også blevet officielt indsluset i Iraks statslige sikkerhedsstyrker, skriver AFP.

Det var blandt andet støtter af Hashed al-Shaabi, der tirsdag omringede og angreb den amerikanske ambassade i Bagdad.

Det skete som modsvar på et amerikansk luftangreb, der dræbte 25 personer fra Kataeb Hizbollah-militsen, som hører under Hashed al-Shaabi og er kendt som en af militsens mest radikale fraktioner.

/ritzau/