OVERBLIK: Ofre døde formentlig af kulde i container

Natten til onsdag blev 39 lig fundet i en lastbilcontainer øst for London. Politiet bekræfter, at de pågældende personer var fra Kina.

Men der er stadig flere ting, der er uvisse i sagen.

Her er et overblik over, hvad der er op og ned:
* De 39 lig – heraf otte kvinder og 31 mænd – blev fundet i et industriområde i Grays øst for London natten til onsdag i en lastbilcontainer. Der var ingen overlevende i lastrummet.

* De menes at være frosset ihjel i en kølecontainer, hvor temperaturen kan gå ned til minus 25 grader. Det rapporterer britiske aviser på grund af anonyme kilder.

* Britisk politi og Kinas udenrigsministerium har torsdag eftermiddag bekræftet, at de 39 afdøde var kinesiske statsborgere.

* Det var en 25-årig chauffør fra Nordirland, der kørte bilen. Han er anholdt og mistænkt for drab. Han er i politiets varetægt og er i gang med at blive afhørt.

* Tre ejendomme i Nordirland er blevet ransaget i forbindelse med sagen.

* Belgiske efterforskere har bekræftet, at containeren tirsdag klokken 14.29 britisk tid ankom til Zeebrugge, en havneby i det vestlige Belgien.

Herfra blev den sendt videre til Purfleet, en lille by ved Themsen, som den forlod lidt efter klokken 01.05 natten til onsdag via lastbilen. Klokken 01.30 fandt ambulancepersonale de 39 lig i lastbilcontaineren i Grays.

* Det vides ikke, om ofrene allerede var i containeren, da den ankom til Zeebrugge.

* Lastbilen er indregistreret i Bulgarien af et irsk firma. Den er bygget til at køre i højre vejside.

Kilder: BBC, Reuters, AFP.

/ritzau/