Britisk politi: 39 ofre i lastbil var fra Kina

De 39 ofre, som blev fundet døde i en lastbil nær London, menes alle at være kinesiske statsborgere.

– Vi har fået bekræftet, at otte af de døde er kvinder, og at 31 er mænd. De menes alle at være kinesiske statsborgere, siger det britiske politi i en erklæring.

Det er uklart, hvor og hvornår personerne i første omgang indfandt sig i den frysecontainer, som natten til onsdag blev fundet øst for London.

Det menes, at de 39 frøs ihjel i kølecontaineren, hvor temperaturen kan gå helt ned til minus 25 grader. Det skriver en række britiske aviser med henvisning til anonyme kilder i politiet.

Politiet har anholdt lastbilens chauffør, en 25-årig mand fra Nordirland, der er mistænkt for drab. Efterfølgende er tre huse i den nordirske provins blevet ransaget.

Politiet siger ifølge The Telegraph, at lastbilens frysecontainer ankom til havnen i Essex fra Zeebrugge i Belgien lidt efter midnat natten til onsdag.

Ligene blev fundet omkring en time efter containerens ankomst – klokken 1.40 natten til onsdag (klokken 2.40 dansk tid).

– Klokken 1.40 blev politiet alarmeret. Lastbilen var i et industriområde i det nærliggende Grays, og ligene var blevet opdaget, skriver The Telegraph.

Chaufføren, der er blevet navngivet i medierne som den 25-årige Mo Robinson, er fra County Armagh i Nordirland.

Lastbilen er ifølge den foreløbige efterforskning kommet til Storbritannien fire dage tidligere fra Dublin i Irland via Holyhead i Wales.

Det britiske kriminalpoliti siger, at det efterforsker sagen med henblik på hurtigt at gribe ind mod ethvert organiseret netværk, som på nogen måde kan have spillet en rolle i dødsfaldene.

Lastbilen er indregistreret i Bulgarien af et irsk firma.

/ritzau/