Berlinfødt isbjørneunge opkaldt efter fodboldklub

"I Berlin kan du blive alt. Selv en isbjørn ved navn Hertha", lyder slogan fra fodboldklubben Hertha Berlin.

En dunet isbjørneunge, som er den seneste berømthed i Berlins zoologiske have, har fået navnet "Hertha" efter den tyske hovedstads fodboldklub.

– Berlin har fået en ny skat, og vi har adopteret hende, meddeler Bundesliga-klubben på Twitter.

Hertha blev født den 1. december i byens Tierpark zoo og er arvtager efter superstjernen Knut, som tiltrak titusindvis af mennesker til en rivaliserende zoo – Berlins Zoologiske Have – indtil den døde pludseligt i 2011.

Fodboldklubben Hertha Berlin har offentliggjort plakater med fotos af isbjørneungen og sloganet: "I Berlin kan du blive alt. Selv en isbjørn ved navn Hertha".

Dødeligheden blandt isbjørneunger synes at være meget høj i de første uger af deres liv.

Moren til Hertha, Tonja, har mistet tre af sine unger i de seneste tre år.

Men Hertha har nu klaret de første tre måneder, og dette fejres med navngivningen.

Isbjørneungens far, Wolodja, er blevet flyttet til en zoo i Holland.

Der har i Berlin været en særlig opmærksomhed omkring isbjørneunger siden Knut blev en berømthed fra den ene dag til den anden i 2006.

Millioner tog Knut til deres hjerte, efter at den blev afvist af dens mor ved fødslen. En dyrepasser, Thomas Dörflein, tog sig af den sig af den og fodrede den med flaske på trods af eksperters anbefalinger om at lade naturen gå sin gang.

Parret trak overskrifter i hele verden i 2007. Knuts legesyge fjollerier og hans nære forhold til dyrepasseren påkaldte sig internationale tv-stationers opmærksomhed.

Dörflein døde pludselig af en hjertefejl i 2008, og Knut døde pludselig, da den var fire år og en kraftfuld ung bjørn. Hans død skyldtes en uopdaget hjernesygdom.

Det anslås, at der i dag lever omkring 26.000 isbjørne i naturen.

/ritzau/dpa