FAKTA: Sagen om den norske justitsministers samlever

Det var ifølge norsk sikkerhedspoliti norsk justitsministers samlever, som stod bag chikane mod ministeren.

Den norske justitsminister, Tor Mikkel Wara, er torsdag gået af som minister. Det sker efter en sag, hvor hans samlever er sigtet.

Justitsministeren, der er fra Fremskrittspartiet, valgte at tage orlov for to uger siden, da norsk politi sigtede hans samlever for at have opdigtet et trusselsbillede.

Læs mere om sagen her:

* Natten til den 6. december sidste år blev der tegnet et hagekors og skrevet "racist" på justitsministerens bil og hus. Desuden hang sejlgarn ud af benzintanken på bilen, som stod parkeret ved huset. Det blev anset som et forsøg på at antænde bilen eller en trussel om det.

* 17. januar var der en brand i skraldespanden uden for Waras hus.

* 11. februar undersøgte politiet en mistænkelig genstand, som var placeret ved Waras bolig i Oslo. Et stykke tøj med flasker blev fundet bunder fast med en knude i en krog under bilens kofanger. Ifølge kilder fra norske Dagbldet fandt politiet spor efter brandbar væske i flaskerne. Politiets bombegruppe undersøgte genstanden og konkluderede senere, at genstanden var ufarlig.

* 4. marts rykkede politiets bombegruppe ud til Waras hjem, efter at der blev fundet et trusselsbrev i parrets postkasse.

* Natten til 10. marts rykkede politiet ud til en brand i Waras bil, som stod parkeret uden for huset. Branden blev hurtigt slukket, og efterforskningen blev overladt til PST, det norske sikkerhedspoliti.

* 14. marts blev Waras samlever, 54-årige Laila Anita Bertheussen, sigtet for at have antændt bilen 10. marts. Hun var på daværende tidspunkt ikke sigtet for de tidligere hændelser, men PST-chef Benedicte Bjørnland udtalte, at det er "naturligt at se dem i sammenhæng".

* Torsdag 28. marts ændrer PST samleverens status fra forurettet til mistænkt i samtlige sager – bortset fra den, hun altså allerede er sigtet for.

Kilder: NTB.

/ritzau/