Voldsomme tornadoer koster mindst 23 livet i Alabama

En række tornadoer har hærget Alabama i det sydlige USA. Man frygter, at dødstallet vil stiger yderligere.

Mindst 23 personer har mistet livet som følge af ødelæggende tornadoer i Alabama i USA. Blandt de omkomne er flere børn.

Det oplyser sheriffen i Lee County, Jay Jones. Tidligere blev dødstallet oplyst at være mindst 22.

Huse ligger knust efter de voldsomme vejrfænomener, og redningsarbejdere forsøger at finde døde og overlevende mellem brædder og murbrokker. Ramt er også Alabamas største by, Auburn.

– Vi har stadig folk, der bliver trukket ud af de knuste huse, siger Jones mandag formiddag dansk tid.

Videoer og billeder fra stedet viser ødelagte huse, hvor tagene er fløjet af, biler er væltet, og træer er rykket op og væltet.

Sundhedsmyndighederne i Alabama siger til NBC News, at mere end 40 personer er blevet indlagt med kvæstelser som følge af tornadoerne.

Flere behandles ifølge sheriffen for "meget voldsomme skader".

Omkring klokken to natten til mandag dansk tid fortalte sheriffen, at flere personer var meldt savnet. Man frygter, at dødstallet vil stige yderligere.

Voldsomme vejrforhold natten til mandag dansk tid forårsagede en række tornadoer i det sydlige USA. Der blev sendt tornadovarsler ud i delstaterne Alabama, Georgia, Florida og South Carolina.

Alene Lee County i det østlige Alabama blev ramt af to voldsomme tornadoer. Ifølge Jay Jones skal stormen have været 400 meter bred og bevæget sig flere kilometer.

Alabamas guvernør, Kay Ivery, skriver på Twitter, at delstaten arbejder på at hjælpe familier, der er blevet ramt af tornadoerne.

– Vores hjerter er hos dem, der har mistet livet i det uvejr, der har ramt Lee County i dag, skriver hun.

21.000 personer var tidligt mandag uden strøm, oplyste det lokale energiselskab.

/ritzau/AP