Spansk kvinde død efter middag på Michelin-restaurant

Kvinde er død, og 28 andre restaurantgæster blev syge efter besøg på spansk et-stjernet Michelin-restaurant.

En middag på en Michelin-restaurant i Spanien har kostet en 46-årig spansk kvinde livet.

Det skriver flere udenlandske medier – heriblandt BBC og The Guardian.

Kvinden besøgte restauranten RiFF i byen Valencia en lørdag aften sammen med sin mand og parrets søn. Restauranten har en michelinstjerne.

Men dagen efter var kvinden død, mens manden og sønnen også havde været syge med opkast og diarré.

De spanske myndigheder har efterfølgende erfaret, at i alt 29 personer er blevet syge med madforgiftning efter besøg på restauranten i dagene mellem 13. og 16. februar, skriver BBC.

– Med undtagelsen af personen, der er død, har alle de syge gæster haft lette symptomer – primært opkast, siger den lokale sundhedsmyndighed ifølge The Guardian i en udtalelse.

Restauranten er lukket, mens årsagen til madforgiftningen undersøges. Myndighederne har taget prøver fra nogle af de retter, der bliver serveret i restauranten, og sendt dem til analyse i et laboratorie.

Der har været meldinger om, at det skulle være en morkelsvamp, der har forårsaget sygdomsudbruddet på restauranten. Morkler findes både i spiselige og giftige udgaver.

En talsperson fra Valencias sundhedsministerium har dog afvist at kommentere disse meldinger.

Bernd Knöller, der ejer RiFF, arbejder sammen med sundhedsmyndighederne på at komme til bunds i sagen.

– Uanset hvad der har forårsaget situationen, vil jeg gerne udtrykke min dybeste beklagelse for det, der er sket, og jeg håber, at alle oplysninger bliver klarlagt.

– Jeg har besluttet, at restauranten forbliver lukket, indtil årsagen til episoden er fastslået, siger Bernd Knöller ifølge BBC.

Michelinguiden beskriver RiFF som værende en restaurant med et "innovativt køkken".

/ritzau/