Ni dræbt i ny uro i omstridt Kashmirprovins

Forhandlingens tid er slut, siger Indiens leder om mulig dialog med Pakistan for at dæmpe spændingerne.

Ni mennesker er mandag dræbt i den omstridte Kashmir-region, hvor indiske soldater kom i kamp mod militante.

Det oplyser embedsmænd i regionen.

Ofrene for mandagens uroligheder er fire indiske soldater, tre militante, en politimand og en civil, som mistede livet i ildkamp.

Urolighederne kommer få dage efter et dødeligt selvmordsangreb, der har forværret forholdet mellem Indien og Pakistan. Angrebet kostede 40 indiske soldater livet.

De tre militante, der er dræbt mandag, tilhørte angiveligt den pakistansk baserede gruppe Jaish-e-Mohammad (JeM), som har taget skylden for angrebet.

Det rapporterer tv-stationen NDTV, der tilføjer, at en af de dræbte var hjernen bag angrebet.

Den indiske premierminister, Narendra Modi, afviser at forhandle med Pakistan efter det blodige angreb torsdag og den bølge af vold, der er fulgt i kølvandet.

– Terrorangrebet viser, at forhandlingens tid er slut, siger Modi med henvisning til en mulig dialog med Pakistan om at dæmpe spændingerne.

– Nu må hele verden stå sammen og tage konkrete skridt for at håndtere terrorisme og dens støtter.

Torsdagens angreb, som er det blodigste, Kashmir har oplevet i årtier, kommer samtidig med, at Indien gør klar til et planlagt parlamentsvalg i foråret.

Indien og Pakistan administrerer hver deres del af Kashmir. Men begge lande gør krav på området og har udkæmpet to krige over det.

Indien beskylder Pakistan for at støtte militante grupper i den omstridte region. Pakistan afviser beskyldningen, men betegner militante grupper i Kashmir som frihedskæmpere.

/ritzau/dpa