Syv parlamentsmedlemmer fra Labour trækker sig i protest

Utilfredshed med Labour-leder Jeremy Corbyn får syv parlamentsmedlemmer fra Labour til at forlade partiet.

Syv medlemmer af Labour-partiet i det britiske parlament forlader partiet. Det oplyser de på et pressemøde.

– De sidste tre år har vist, hvor uansvarligt det ville være at overlade ledelsen af landet til Labours leder, siger parlamentsmedlem Chris Leslie, der understreger, at det ikke har været en let beslutning at sige farvel til partiet.

Jeremy Corbyn er leder af Labour-partiet.

Det er historisk, at så mange medlemmer forlader partiet på en gang.

Sidste gang en større gruppe af medlemmer forlod partiet var i 1981, hvor fire prominente medlemmer brød ud af partiet.

Rygter om, at flere medlemmer af partiet ville trække sig, har svirret siden søndag aften. Antallet er dog noget højere, end forventet. Rygterne gik på, at fire eller fem medlemmer agtede at forlade partiet.

Det er dog langtfra første gang, at medlemmer har truet med at forlade partiet, eftersom formand Jeremy Corbyn blandt en stor del af parlamentsmedlemmerne er stærkt upopulær.

Medlemmerne, der forlader Labour-partiet, er Chuka Umunna, Luciana Berger, Chris Leslie, Angela Smith, Mike Gapes, Gavin Shuker og Ann Coffey, skriver BBC.

Flere af medlemmerne, der trækker sig, kritiserer ledelsen af Labour-partiet, ligesom de kritiserer manglende lederskab i brexit generelt.

Problemer med antisemitisme i partiet nævner flere også som en årsag til, at de forlader partiet.

De beretter, at de vil stifte en ny gruppe i parlamentet, men de har endnu ikke lagt sig fast på, præcis hvilke forpligtelser de har over for hinanden, fortæller Chuka Umunna.

– Det hele er ødelagt (det politiske system, red.). Men vi kan endnu ikke præsentere det store manifest. Vi har fremlagt, hvad vi mener, men det er lidt for tidligt, siger Chuka Umunna.

Han understreger samtidig, at de er uafhængige, og at de derfor ikke nødvendigvis stemmer det samme i parlamentet.

Hvorvidt man kan forestille sig, at de vil stemme med regeringen om for eksempel en brexit-plan, vil de heller ikke svare på.

/ritzau/