Kvinde er anholdt efter dødelig brand i fint Paris-kvarter

En kriminel handling menes at ligge bag brand, der har dræbt mindst ti personer i velhavende kvarter i Paris.

Mindst ti personer er omkommet i en voldsom brand i en ejendom i Frankrigs hovedstad, Paris, natten til tirsdag.

Det skriver nyhedsbureauerne Reuters og AP.

Politiet mener, at der er ligger en kriminel handling bag branden. En 40-årig kvinde er tirsdag formiddag blevet anholdt. Hun har angiveligt psykiske problemer og mistænkes altså for at stå bag branden.

Branden brød ud omkring klokken 01.00 i en bygning på otte etager i et af byens mest velhavende kvarterer i det 16. arrondissement.

30 personer er kommet lettere til skade i forbindelse med branden, heriblandt seks brandmænd.

Den franske indenrigsminister, Christophe Castaner, var til stede ved bygningen, da den tirsdag formiddag fortsat var indhyllet i røg.

– Jeg vil gerne takke den enorme indsats fra Paris brandmænd. Mere end 250 folk ankom med det samme og reddede gennem hele natten mere end 50 personer under vanskelige forhold, siger han.

Også Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har kommenteret hændelsen.

– Frankrig vågner op fyldt af følelser efter branden på rue Erlanger i Paris i nat. Mine tanker går til ofrene. Tak til brandmændene, hvis mod reddede mange liv, skriver præsident Macron på Twitter.

Flere beboere i bygningen måtte kravle ud gennem taget og søge tilflugt på tagene på de nærmeste bygninger, inden brandfolk kom til undsætning.

Det er endnu uvist, hvad der har været årsag til branden.

Flere gader i nabolaget blev afspærret af politi og brandvæsnet. Ifølge en journalist fra nyhedsbureauet AFP er der en voldsom lugt af røg i området.

Det 16. arrondissement er blandt andet kendt for flere populære turistmål. Herunder stadioner som Parc des Princes, der er Paris Saint-Germains hjemmestadion, og Roland Garros Stadion, hvor der afholdes French Open.

Derudover er kvarteret hjemsted for Bois de Bologne. Det er en af de største parker i den franske hovedstad.

/ritzau/AP