USA sender flere soldater til grænsen mod Mexico

Tusinder af ekstra soldater skal hjælpe grænsevagterne i det sydvestlige USA i de kommende tre måneder.

USA indsætter yderligere 3750 soldater ved den sydvestlige del af grænsen mod Mexico. Det oplyser det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, søndag.

Soldaterne skal være ved grænsen i de kommende tre måneder. Her skal de udgøre støtte for toldere og grænsevagter, oplyser ministeriet.

Det er en markant forøgelse af antallet af soldater ved den del af grænsen. I forvejen er der omkring 600 soldater her.

Der er ikke umiddelbart nogen forklaring på, hvorfor der sker en så stor forøgelse af indsatsen nu.

Pentagon havde afvist at afsløre, hvor mange soldater der skulle sendes til grænsen, da der var en høring om sagen i forsvarsudvalget i Repræsentanternes Hus tirsdag.

Det medfører kritik fra udvalgsformanden, demokraten Adam Smith.

– Medlemmerne af udvalget ville have været yderst interesserede i at diskutere, hvad de 3500 soldater, der skal til grænsen som svar på ministeriet for indenlandsk sikkerheds seneste anmodning, skal foretage sig der, skriver Smith ifølge tv-stationen CNN i et brev til USAs fungerende forsvarsminister, Pat Shanahan.

Pentagon godkendte at sende de første soldater til grænsen i oktober. Det var kort tid inden det amerikanske midtvejsvalg.

Præsident Donald Trump hævder, at der er tale om en national krise ved grænsen mod Mexico på grund af antallet af migranter, der kommer ind i USA.

Det til trods for, at regeringens egne statistikker viser, at antallet af migranter, der pågribes ved grænsen, er det laveste i 48 år.

Trump har tidligere truet Mexico med at lukke grænsen mellem de to lande, hvis de mexicanske myndigheder ikke stopper migranternes videre færd nordpå.

Torsdag skrev præsidenten på Twitter:

– Flere soldater sendes til den sydlige grænse for at stoppe de illegales forsøg på invasion via store karavaner ind i vores land. Vi har stoppet de tidligere karavaner, og vi vil også stoppe disse.

/ritzau/Reuters