Endnu en demokrat vil udfordre Trump til næste valg

I en video annoncerer senator Cory Booker, at han stiller op til præsidentvalget i USA i 2020.

Den amerikanske senator, demokraten Cory Booker fra New Jersey vil udfordre præsident Donald Trump til næste års valg.

Det annoncerer han i en video til sine politiske støtter, som han offentliggjorde fredag først på eftermiddagen dansk tid. I videoen opfordrer han til fællesskab i en nation, der oplever politisk splittelse.

– Jeg tror på, at vi kan bygge et land, hvor ingen bliver glemt, hvor ingen bliver efterladt. Hvor forældre kan sætte mad på bordet, hvor der er godt betalte job med gode fordele i alle nabolag, siger Booker i videoen.

– Hvor vores retssystem skaber sikkerhed i stedet for at smide børn i bure og kister. Hvor vi ser vores leders ansigt i fjernsynet og føler stolthed og ikke skam.

Dermed melder Cory Booker sig ind i et felt, der inkluderer tre andre senatorer, som har meddelt deres kandidatur.

Det gælder Elizabeth Warren, der er senator i Massachusetts, Kamala Harris i Californien og Kirsten Gillibrand i New York. Alle tre demokrater har enten annonceret deres kandidatur eller er ved at undersøge muligheden.

I oktober besøgte Booker både Iowa og New Hampshire, hvilket gav en tidligt indikation på, at han havde intention om at udfordre den siddende præsident.

Den 49-årige senator er tidligere borgmester i Newark, der er den største by i New Jersey.

Booker har været senator siden 2013, da han løb med sejren i et valg for at erstatte demokraten Frank Lautenberg. I 2014 blev han valgt til en fuld periode.

Men senatoren risikerer at få kamp til stregen. Op mod fem andre demokratiske senatorer kan melde sig på banen i kampen om vælgernes opmærksomhed.

/ritzau/