Fem personer er anholdt efter dødbringende dæmningskollaps

Dødstallet stiger efter dæmningskollaps i Brasilien, hvor redningsarbejdere har bjerget flere døde.

Politiet i Brasilien har anholdt fem personer i forbindelse med en dæmning, der fredag brød sammen i byen Brumadinho. Det skriver Reuters.

Anklagemyndigheden i landet har dermed indledt en efterforskning, der skal undersøge de nærmere omstændigheder om ulykken.

Den seneste melding er, at mindst 65 personer er omkommet, mens flere end 300 hundrede personer fortsat er meldt savnet.

Antallet af døde stiger fortsat tirsdag, men myndighederne siger, at de først vil give en opdateret melding om tallet senere på dagen.

Dæmningen er ejet af mineselskabet Vale. Den brød sammen fredag og sendte enorme mængder vand ud over byen Brumadinho.

Tre af de anholdt arbejdet for selskabet bag dæmningen. De to andre er ingeniører fra et andet firma, der også arbejdede ved dæmningen.

Meldingen fra myndighederne kom samtidig med, at redningshold på femte døgn arbejder på at finde overlevende og savnede.

I en skriftlig erklæring har selskabet sagt, at det samarbejder med efterforskningen om at finde ud af, hvad der er sket.

I arrestordren, der blev udstedt inden anholdelserne, skriver en dommer fra delstaten Minas Gerais, hvor ulykken fandt sted, at den kunne være undgået.

Det kan ikke være rigtigt, at "dæmninger af den størrelse, der bliver drevet af en af verdens største mineselskaber, pludselig går i stykker uden en indikation på skrøbelighed", skriver nyhedsmediet OUL ifølge AP.

Dammen ved dæmningen kunne rumme 12 millioner kubikmeter vand. Den var ved at blive nedlagt.

/ritzau/