23-04-2013 Dagens navne

2 x 50 år
De to myreflittige fødselarer, Erna og Niels Frost, fylder 50 år torsdag den 25. april, og det er ikke tilfældigt at det er næsten samtidigt, for de mødtes allerede i Knudsker Skole, og har siden holdt sammen i tykt og tyndt.
Efter bryllup i Sct. Knuds Kirke, blev det Sorthat, der dannede rammen om deres første del af livet, hvor de fik deres to guldklumper, Camilla og Catrine, som de i ét og alt har fulgt og bakket op, også efter at pigerne har forladt øen.
Erna har arbejdet med så forskellige områder som dagplejemor, på slagteriets laboratorium og siden som skolesekretær. Men Niels, der er uddannet kølemontør, fik dem begge overbevist om, at en tur til Christiansø måtte være sagen. Her blev de så i fem år, hvor Niels passede fyret og Erna kiosken.
Da tiden var moden for at tage tilbage til Bornholm, hvor pigerne skulle i skole, ændredes billedet for dem begge. Det blev til hus i Hasle, en sejlbåd i Hasle Havn, hvor Niels for nylig er blevet formand for sejlklubben, og om sommeren går turen til Listed (!) – sammen med andre haslesejlere. Det er det længste væk, man kan sejle ved Bornholm fra Hasle, og så ligger de der i tre-fire uger, samtidig med at de begge passer Den bornholmske Spritfabrik – på cykel fra Listed til Nexø.
Virksomheden har de nu haft sammen i otte år, med stadig større succes i Danmark, og nu også til eksport.
Arbejde og fritid er det samme for de to fødselarer, som begge er begyndt at dyrke løb, fitness og i det hele taget sundheden. Muligvis for at forberede andre dage, hvor der så til gengæld bliver festet igennem. Lidt sjovt skal det jo også være at leve.
Passion for hinanden, børn, venner og fælles arbejde er deres liv, og med rette kaldes de hr. og fru Sprit. Altid i godt humør!
Der er åbent hus på dagen på Den bornholmske Spritfabrik, Sdr. Hammer 156, Nexø fra kl. 14.00
Se foto

Erna og Niels Frost. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Køb dagens avis som e-paper fra kl. 14.00 – Klik her