19-03-2013 Dagens navne

Foreningsmand fylder rundt
Siden han i 1969 blev valgt til formand for Dykkerklubben Calypso, har Tom West været et foreningsmenneske, og det er han stadig, når han onsdag fylder 70 år.
I 1988 var han med til at stifte den bornholmske afdeling af Ordblindeforeningen, hvor han har været lokalformand i 25 år og næstformand på landsplan i 16 år.
– Jeg ville gerne slippe formandsposten for at bruge mere tid på de andre seks foreninger, jeg arbejder for, men lige nu er der ingen, der har lyst til at overtage jobbet, fortæller Tom West.
Ordblindearbejdet har fyldt meget i hans liv, blandt andet som rådgiver for foreningens medlemmer.
– Jeg ved, hvordan de ordblinde børn føler, da jeg selv først begyndte at lære at læse, da jeg var 19 år gammel og havde gået på et voksent ordblindekursus i København, fortæller han.
Blandt de seks andre foreninger er Ældre Sagen, hvor Tom West er medlem af aktivitetsudvalget og rejseansvarlig.
– Vi var på fire rejser sidste år, tre til Andalusien og en til Færøerne. I år har vi to rejser til Ungarn. Når vi har flere ture, er det fordi, der er for mange til én tur, siger Tom West.
Motorcykelklubben Goldwing er han også aktiv i, blandt andet med at arrangere et stort træf her på Bornholm, hvor de lokale medlemmer viser øen frem for de tilrejsende deltagere.
Sideløbende med sit foreningsarbejde var han i 36 år og fire måneder ansat på Østkraft, og siden afskeden med arbejdsmarkedet har han brugt en del af sin tid på de tre huse, han og hustruen Maud ejer.
– Jeg laver selv alt på husene, eller i hvert fald det, jeg kan, og jeg kan sige til folk, at man skal lave de store ting, inden man fylder 60 år, siger Tom West.
Se foto

85 år
Arne Mogensen, Røvej 21 i Humledal fylder 85 år fredag den 22. marts. Der er kaffe på kanden.

Tom West. Foto: Berit Hvassum

Køb dagens avis som e-paper fra kl. 14.00 – Klik her