Foto: Svaneke Bryghus

To måneder til jul: Brygmesteren får sin egen juleøl

I dag er der kun to måneder til juleaften, og Svaneke Bryghus er klar med årets juleøl.

Sidste år gik Svaneke Bryghus jule-amok og bryggede 11 forskellige økologiske juleøl. I år lancerer Svaneke Bryghus 10 forskellige økologiske juleøl samt en adventskalender med fire forskellige julevarianter.

Årets nyhed er Holy Hemp Christmas Ale, som er en økologisk dåseøl. Øllen er en julehyldest til brygmesteren Jan Paul, som også er afbilledet på dåsen. Som flere af Svanekes seneste øl er den brygget med lokal hamp fra Bornholmerhampen, fortæller Svaneke Bryghus i en pressemeddelelse.

At skrue op for antallet af juleøl sidste år viste sig at være en god beslutning for Svaneke Bryghus, som oplevede stor interesse for øllene, og flere af varianterne blev tidligt udsolgt.

– Sidste års ølnyhed Crazy Christmas IPA blev lynhurtigt udsolgt, og vi havde rigtig mange, der skrev til os, om vi ikke kunne brygge den op igen, fortæller Steen Jespersen, direktør Svaneke Bryghus.

– Men da vi brygger vores juleøl i sensommeren, kan vi ikke nå at brygge nye op, hvor end vi gerne vil, for det er vigtigt for os, at øllet får den tid, det kræver for at holde vores kvalitetsniveau.

Alkoholfri øl er i vækst, og det mærker man også hos Svaneke Bryghus, der har fået stor ros for at komme med en alkoholfri juleøl i 2017.

– Igen lytter vi meget til feedbacken fra vores kunder, som sidste år syntes, at den var for bitter. Vi har derfor ændret en smule i opskriften, så den forhåbentlig falder i fleres smag i år, fortæller Steen Jespersen.