FOR ABONNENTER

Færgeturen blev 6.000 kr. dyrere: Vi kommer ikke tilbage så længe Molslinjen sejler

Gert Junker kom for halvanden måneds tid siden hjem til Hillerød med en ubehagelig hilsen fra sin sommerferie på Bornholm.

Ridser på bil og campingvogn, som ifølge Gert Junker stammer fra færgeoverfarten med Molslinjen, kommer til at koste 6.000 kroner i selvrisiko, fordi rederiets forsikring ikke dækker skaderne.

Det fortæller Gert Junker til Bornholms Tidende.

På færgeoverfarten fra Rønne mod Ystad blev færgen pakket tæt. Gert Junker fortæller, at han prøvede at få medarbejderne på dækket til at forstå, at cyklerne kom for tæt på bilerne, men han fik beskeden, at der ikke ville ske noget, fortæller han.

Da han kom hjem til Hillerød, kunne han dog konstatere, at der både var langsgående ridser på den ene bildør og på hjørnet af campingvognen.

Desværre kunne han ikke se skaderne, mens han var om bord på færgen, fordi lyset ikke var godt nok, fortæller han, og det er fordi han først opdagede dem, da han kom hjem, at Molslinjen fralægger sig ansvaret. Det fortæller Molslinjens kommunikationschef Jesper Maack.

– Som jeg lige kan se sagen, er vores gæst kørt fra færgen uden at kontakte personalet. Det betyder jo, at vi ingen mulighed har for at vide, hvad der er sket og hvorfor. Ved en skade skal det registreres om bord – og så træder forsikringen til, skriver Jesper Maack i en mail til Bornholms Tidende.

Gert Junker står tilbage med en regning for reparation af skaderne, og sådan noget kan i værste fald skade turismen på Bornholm, mener han.

– Desværre, for Bornholm er en dejlig og smuk ø, som vi gerne vil besøge igen. Men ikke så længe Molslinjen står for det. Vi har været der flere gange med Færgen, og der var servicen i top, hvilket den på ingen måder er i dag, siger Gert Junker.

Gert Junker må selv betale for at få lavet ridserne på campingvogn og bildør. Egne fotos