Få ny stil i boligen på budget

I 2019 bliver der rig mulighed for at sætte det helt rigtige præg på boligen uden, at det behøver koste en formue. 1970’erne er in og med det fløjl, kelim, flet og naturlige jordfarver. Til det kan man føje farvet glas og høje siv i gulvkrukker. Der er også stort fokus på det bæredygtige element, så det er bare med at komme af sted til loppemarkederne og genbrugsbutikkerne.

Tænk kreativt
Hvis du ikke har råd til at købe alle de nye ”rigtige” ting som er oppe i tiden, så tænk kreativt. Gå på jagt i genbrugsbutikkerne for at se, om ikke der gemmer sig nogle gode fund, der kan tilføre en ny stil til din bolig, uden at det koster dig en bondegård. Når du leder efter vintageting så tag uden for de store byer og led i de genbrugsbutikker, der i rigt mål ligger i en hver mindre by i det ganske land.

Hyld det originale
Hvis du køber originale 70’er ting fremfor nye ting inspireret af 70’erne, er du med på bølgen i forhold til bæredygtighed. Det er miljørigtigt at genbruge ting fremfor at øge forbruget af ting i verden. Ofte er de originale genstande også mere charmerende.
Har du f.eks. et plankegulv, så pift det op med en afslibning og ludbehandling, læs mere om det her.

Gode fund
Når du går på jagt i genbrugsbutikkerne så kig for eksempel efter stabelbare trætaburetter, som dem vi kender fra børnehaver og skoler, flettede siv ting eksempelvis kurve, lamper af kurvemateriale, tæpper af kelim eller noget der ligner, rustikke keramikting, de store glasbeholdere som kan bruges til fremstilling af vin og store gulvvaser, glasvaser og kander gerne af farvet glas.

Mal dine vægge
Bare fordi tendensen bevæger sig væk fra 2018’s dybe og kraftige farver, betyder det absolut ikke, at der ikke skal farver på dine vægge. Farverne i 2019 går bare mod mere naturlige farver såsom smukke grå-brune farvetoner, rødlige terrakottafarver, dæmpede støvede ferskenfarver og grå-grønne farver.