Kun hver femte tysker overvejer en sommerferie i udlandet

Uanset om grænserne i Europa snart skulle blive åbnet, så tyder det ikke på, at de tyske turister vil være lige så synlige i nabolandene som normalt.

Mange af dem har nemlig allerede nu lagt sig fast på at holde ferien hjemme.

Det viser en rundspørge, som den tyske tv-kanal ARD har foretaget.

Af de adspurgte, der allerede kender deres planer for sommeren, svarer halvdelen, at de har tænkt sig at blive hjemme.

Samtidig svarer blot hver femte af alle de adspurgte, at de overvejer et besøg til andre europæiske lande i løbet af sommeren.

I Danmark er der stor debat om, hvorvidt grænserne skal åbnes.

Flere partier har lagt pres på statsminister Mette Frederiksen (S) for at få åbnet grænserne – blandt andet så tyske turister kan komme til landet.

Danmark lukkede – ligesom mange andre lande – sine grænser for turister i midten af marts for at begrænse spredningen af coronavirus.

Rundspørgen fra ARD viser, at kun tre procent af tyskerne har planer om en rejse uden for det europæiske kontinent i løbet af sommeren. Til sammenligning lød tallet i 2019 på ti procent.

Tyskland har bekræftet 178.150 tilfælde af coronasmitte under virusudbruddet. Kun syv lande har bekræftet flere tilfælde. Det viser den seneste opgørelse onsdag fra amerikanske Johns Hopkins University.

Også på listen over flest dødsfald ligger Tyskland nummer otte globalt. I alt er 8138 personer bekræftet døde med coronavirus i Tyskland.

/ritzau/dpa