Boko Haram dræber 12 soldater i angreb på militærbase i Niger

Den militante bevægelse Boko Haram har dræbt 12 soldater i et angreb på en militærbase i Nigers Diffa-region.

Det oplyser forsvarsministeriet tirsdag.

Ifølge ministeriet har angrebet begået af “terrorister fra Boko Haram” natten til tirsdag efterladt yderligere ti soldater såret.

– Syv terrorister blev neutraliseret af nigerske soldater, oplyser ministeriet i en erklæring offentliggjort i radioen sent tirsdag aften lokal tid.

Blabrine-basen ligger omkring 20 kilometer nordøst for byen Diffa i den fjerntliggende sydøstlige region af samme navn nær Tchad-søen.

Diffa, en by med omkring 200.000 indbyggere nær grænsen til Nigeria, er blevet angrebet gentagne gange.

Diffa-regionen huser omkring 300.000 flygtninge fra Nigeria såvel som internt fordrevne. Det viser tal fra FN.

Så sent som i oktober sidste år blev 12 andre nigerske soldater dræbt i et angreb på Blabrine-basen, oplyser forsvarsministeriet.

Adskillige fatale sammenstød mellem hæren og islamistiske krigere har fundet sted i Diffa-regionen siden begyndelsen af maj.

Den 13. maj oplyste Nigers regering, at 75 Boko Haram-krigere var blevet dræbt i det sydøstlige Niger og over grænsen til Nigeria.

Boko Harams oprør har kostet flere end 36.000 mennesker livet, siden det begyndte i det nordøstlige Nigeria i 2009. Oprøret har samtidig fordrevet omkring to millioner mennesker fra deres hjem.

Landene omkring Tchad-søen – Niger, Nigeria, Cameroun og Tchad – har sammen med Benin nedsat en fælles taskforce, der har til opgave at bekæmpe jihadisterne.

/ritzau/AFP